Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
Sizlere esnek öğrenme fırsatları sunuyoruz.

Öğrenci İşleri

ÖYS (Moodle) Öğrenci Kılavuzu
ÖYS (Moodle) Öğretmen Kılavuzu

Öğrenme Yönetim Sistemini (Moodle) sorunsuz şekilde kullanabilmeniz için;

• Yüklü olması gereken yazılımlar:
    Söz konusu bilgisayarınızın üzerinde; Explorer (IE), Mozilla Firefox veya Google Chrome tarayıcı, Flash Player, Acrobat Reader ve Office belgelerini açabilmek için Microsoft Office ya da Open Office programları yüklü olmalıdır. Bu programların en son sürümünü kullanmanız önerilmektedir.
  • Ekran ayarları:
    Web sayfalarını daha iyi görüntüleyebilmek için ekranın yatay çözünürlüğü en az 1280 piksel olmalıdır.
  • Bağlantı Hızı: İnternet bağlantı hızınızın 3 mbps olması sistemi kullanmanız için yeterli olacaktır. Fakat zaman zaman internet servis sağlayıcınızdan kaynaklı olan internet erişiminizdeki kopmalar nedeni ile  oturum sonlandırmalarına maruz kalabilirsiniz.

Karşılaştığınız teknik sorunlarla ilgili ilk olarak Sıkça Sorulan Sorular bölümünü inceleyiniz. Sorunun devam etmesi durumunda, Öğrenme Yönetim Sistemi (Moodle) içerisindeki "Teknik Forum" alanını kullanabilirsiniz. Bu alana yazmış olduğunuz mesajlar en kısa sürede cevaplanacaktır.

* Mesajınızı, karşılaştığınız teknik problemi ifade eden konu başlığını oluşturarak giriniz. Örneğin “acil”, “hata” gibi başlıklar yerine “İngilizce dersi ders kaydı” konu başlığını girdikten sonra problemi mesaj kısmında (bölümünüzü belirterek) açıklayınız. Çözülmesini istediğiniz sorunlarınızı başka mesajların altında cevap olarak yazmayınız. Her bir sorununuz için yeni konu başlığı oluşturunuz.