Online Öğretim Hakkında

Küresel Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla Üniversitelerde 16 Mart-6 Nisan 2020 tarihleri arasında eğitim-öğretime üç hafta süreyle ara verilmişti. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın bu süreçte gerekli altyapıya sahip üniversitelerin 23 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitim-öğretim faaliyetlerini online olarak sürdürebileceklerini bildirmesinin ardından Üniversitemiz de 23 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm örgün programlarda online öğretime geçme kararı almıştır.

Bu bağlamda tüm örgün ön lisans, lisans ve lisansüstü dersler, Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Öğrenme Yönetim Sistemi (https://orgun.ankara.edu.tr) üzerinden sanal/canlı sınıflar aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

Öğretim elemanları ve öğrenciler Kampüs Bilgi Yönetim Sistemi (OBS) için hâlihazırda kullandıkları kullanıcı adı ve şifreleriyle ilgili sisteme giriş yapabileceklerdir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar ve uygulamaya ilişkin ayrıntılar aşağıda belirtilmiştir:

• Haftalık ders programı yeniden oluşturularak, dersler tüm haftaya bir saat yapılacak şekilde dağıtılacaktır. Dersin gününün ve saatinin belirlenmesinde, 7 gün 24 saat içerisinde her hangi bir gün ve saat aralığı seçilebilir.
  • Örgün öğretimde birden fazla şube hâlinde yapılan dersler online öğretimde tek bir şubede toplanacaktır.
  • Derslere devam zorunluluğu aranmayacaktır.
  • Sanal/canlı sınıflarda gerçekleştirilecek derslerin süresi 30-40 dakika aralığında olacaktır.
  • Sanal/canlı sınıflarda gerçekleştirilen dersler, öğretim elemanları tarafından sistem üzerinde kaydedilecek ve öğrenciler derse canlı katılmasalar bile sonrasında dersin videosunu izleyebileceklerdir.

Öğrenme yönetim sistemine ve sanal/canlı sınıf uygulamalarına ilişkin eğitim ve bilgilendirme dokümanları aşağıda sunulmuştur:

Powerpoint

Sunu Üzerine Ses Ekleyerek Görüntü Kaydetme