Depremden Etkilenen Öğrencilerin Katkı Payı ve Öğrenim Ücretine İlişkin OHAL Kararnamesi Hakkında Yapılacak İşlemler

Sevgili Öğrencimiz; 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş Depremleri sonrası yayımlanan Cumhurbaşkanlığı OHAL Kararnamesi gereğince;

• Ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bir Devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden öğrenciler,
  • Önlisans, lisans ve lisansüstü (tezli/tezsiz) eğitim gören ikinci öğretim öğrencileri öğrenim ücreti,

ödemeyecektir. Tahsil edilmiş 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi katkı payı ve öğrenim ücretleri iade edilecektir. Bu kapsamda olan öğrencilerden tahsil edilen ücretlerin iade edilmesi maksadıyla, öğrenim ücretleri iade edilecek öğrencilerin IBAN numaralarının edinilmesi amacıyla aşağıda adresi verilen web adresinde bulunan alanlara öğrencilerimizin kendilerine ait hesap bilgilerini kullanmaları ve bilgileri doğru ve eksiksiz olarak sisteme kaydedilmesi gerekmektedir.

Ayrıca kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet etmeyip ailesi bu illerde ikamet eden öğrencilerin ücret iadesi veya ücretlerin Öğrenci Bilgi Sisteminden silinebilmesi için Anne ve Baba T.C. Kimlik numaralarını girmeleri durumunda kontrol edilerek işlem gerçekleştirilecektir.

Web adresi : http://mp.ankara.edu.tr