Açıköğretim Programları Ders Muafiyet İşlemleri Hk.

Fakültemiz açıköğretim programlarına YKS ile yerleşen ve Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında "halihazırda başka bir programda öğrenim görenler" statüsünde başvuru yapan öğrencilerimizden daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan 2547 sayılı Kanun’un 5. maddesinin i bendine göre verilen Türk Dili, Yabancı Dil ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerini alıp başarılı olanların ders muafiyet işlemlerinin yapılabilmesi için bu derslerden başarılı olduklarını gösterir öğrenci durum belgelerini (transkript) 30 Eylül 2022 tarihine kadar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine göndermeleri gerekmektedir.

Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında "mezun" statüsündeki başvuru sahipleri, “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili” ve “Yabancı Dil” derslerinden doğrudan muaf sayılacaklardır.

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanlığı