AYÖS 2022 Başvuruları / Applications

Ankara Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (AYÖS) 2 Temmuz 2022 tarihinde Ankara, Artvin (Hopa), Van, Gaziantep, İstanbul (Avrupa), İzmir, Edirne, Azerbaycan ve Almanya’daki sınav merkezlerinde yüz yüze yapılacaktır.

Sınav başvurularınızı ve sınav merkez tercihlerinizi (daha önce başvuru yapan adaylar dahil) 12 Haziran 2022 Pazar günü saat 23:59’a kadar https://aday.ankara.edu.tr adresi üzerinden yapabilirsiniz/güncelleyebilirsiniz.

Sınav merkezi tercihi yapmayan adayların sınav merkezi Ankara olarak belirlenecektir.

İptal edilen sınava yönelik ücret iadesi talep eden adayların, 12 Haziran 2022 Pazar günü saat 23:59’a kadar aşağıda sunulan dilekçe örneğini doldurmaları ve ödeme belgelerini de ekleyerek This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine göndermeleri gerekmektedir.

Dilekçe Örneği

Ankara University Examination for Foreign Students (AYÖS) will be held as in-person examination on July 2, 2022 at exam centers in Ankara, Artvin (Hopa), Van, Gaziantep, Istanbul (Europe), Izmir, Edirne, Azerbaijan and Germany.

You can apply/edit for the exam and choose exam center (including previosly applied candidates) until Sunday, June 12, 2022, 23:59 from https://aday.ankara.edu.tr

For candidates who do not choose an exam center, the exam center will be determined as Ankara.

If you want to refund your payment for canceled exam, please fill the form below, add the payment document, and send these documents to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. until 23:59 on Sunday, 12 June 2022.

Sample Form