Açıköğretim ve İkinci Üniversite Ders Muafiyet İşlemleri Hk.

Açıköğretim ve Sınavsız 2. Üniversite programlarına kayıtlı öğrencilerimize yönelik olarak;

• “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili” ve “Yabancı Dil” dersleri için muafiyet uygulanacaktır.
  • Sınavsız 2. Üniversite başvurusunu mezun olarak yapanlar, “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili” ve “Yabancı Dil” derslerinden doğrudan muaf sayılacaklardır. Bunların dışındaki dersler için muafiyet talebinde bulunulamayacaktır.
  • Açıköğretim ve Sınavsız 2. Üniversite programlarına kayıtlı; başka bir programdan mezun olan ya da halen öğrenim gören  ve “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili” ve “Yabancı Dil” derslerinden başarılı olan öğrenciler, muafiyet taleplerini içeren dilekçeyi, transkriptlerini ve ders içeriklerini “31 Aralık 2021” tarihine kadar kargo/posta yoluyla Fakültemize [Ankara Üniversitesi Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Ek Binası, Piri Reis Meydanı, Dögol Caddesi, Emniyet Mahallesi, No:4/7, 06100, Yenimahalle, Ankara] iletmeleri ve Fakülte tarafından uygun bulunması durumunda, ilgili derslerden muaf sayılacaklardır.
  • Ders muafiyet işlemleri, kayıt olunan ilk öğretim döneminde gerçekleştirilecek, diğer dönemlerde muafiyet taleplerine işlem yapılmayacaktır.

Ders muafiyet dilekçesine buradan erişebilirsiniz.