Ders Muafiyet İşlemleri Hk. Yeni

• Muafiyet işlemleri, sadece Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili”, “Yabancı Dil ve "Bilgi ve İletişim Teknolojileri" dersleri için uygulanmaktadır. Bunların dışındaki dersler için muafiyet işlemi yapılmamaktadır.

• Öğrencilerin muafiyet işlemleri için 3 Kasım 2023 Cuma 17:30'a kadar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine doğrulanabilir veya onaylı transkriptlerini (öğrenci durum belgelerini) iletmeleri gerekmektedir.

• Muafiyet talebinde bulunacak öğrencilerin, ders seçme işlemleri sırasında mutlaka bu dersleri de seçmeleri gerekmektedir.

• Sınavsız 2. Üniversite başvurusunu mezun olarak yapanlar, “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili”, “Yabancı Dil” ve “Bilgi ve İletişim Teknolojiler” derslerinden doğrudan muaf sayılacaklardır. Bu öğrencilerin herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

• Ders muafiyet işlemleri sadece, kayıt olunan öğretim dönemindeki ilk ara sınavlara kadar gerçekleştirilecek; diğer dönemlerde muafiyet taleplerine işlem yapılmayacaktır.