Spor Yönetimi Açıköğretim Ön Lisans Programı

Program Hakkında

Spor Yönetimi önlisans programı, spor endüstrisi, rekreasyon ve boş zamanların değerlendirilmesine yönelik hizmetler sunan organizasyonlarla birlikte, kamu ve özel sektördeki sporla ilgili kurumlara, okullara ve üniversitelere hizmet verebilecek kalifiye elemanları yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatının öğrenim ve uzmanlık alanlarına uygun hizmet birimlerinde, spor kulüpleri, spor federasyonları, özel spor salonları kuruluşları ve işletmelerinde, spor organizasyon ve uygulamalarında çalışabilecek personel yetiştirmektedir.

Programın Amacı

Sporcu, antrenör, beden eğitimi ve spor öğretmeni, spor teşkilatı ve sporla ilgili diğer elemanlar arasındaki ilişkileri düzenleyen, ulusal ve uluslararası spor kuruluşları ile ilişki içinde ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarını düzenleyebilecek bilgi ve becerilere sahip, kişi, toplum ile spor ve sorunlarını bilerek çözüm yolları arayan, sporun toplum yapısı üzerine olan etkilerini izleyip değerlendirebilen, spor teşkilatının yapı ve işleyişini tanıyan, spor bilimlerinin teorik ve uygulamalı alanlarında fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimin sağlanması ve yaşam boyu spor yapma alışkanlığı kazanma çerçevesinde, yönetim biliminin fonksiyonları ile ilke, yöntem ve kuramlarının spor alanına uygulanmasını sağlayabilen, bilgi ve iletişim teknolojilerini etkili olarak kullanan, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, eleştiri ve öz eleştiriye açık spor yöneticileri yetiştirmek.

Programın Yeterlilikleri

Spor yöneticiliği ile ilgili yeterli düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olur. Spor hizmetlerinde yönetim süreçlerini bilir ve uygular. Spor yönetiminde dil, ırk, cinsiyet, din ve etnik ayrım gözetmez. Güvenli iş ve spor ortamının oluşturulması ve sürdürülebilmesi amacıyla kişisel ve kurumsal etkileşim kurar. Çevre koruma, yenilenebilir ve sürdürülebilir iş kavramları konularında yeterli bilince sahip olur.

Dersler

ASP206 Spor Sponsorluğu Evet Evet 5
ASP208 Türk Spor Teşkilatı Evet Evet 7
ASP210 Spor Tarihi Evet Evet 5

Program ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.