Üç Ders Sınavı Başvurusu Hakkında

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AÇIK ve UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ (ÖN LİSANS) ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!

Ankara Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin Mezuniyete üç ders sınavı başlıklı 33. maddesinin 2. fıkrasında yer alan “Kayıtlı olduğu programın, 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi kapsamında açılan dersler dâhil, devamı alınarak başarısız olunan en çok üç ders dışındaki derslerini bu Yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlayan ve programa ilişkin tüm yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezuniyete üç ders sınavına girebilirler.” hükmü ile 5. fıkrasında yer alan “Mezuniyete üç ders sınavı hakkını kullanmak isteyen öğrenciler, bütünleme sınav sonuçlarının ilanından sonra beş gün içinde birimlerin öğrenci işleri bürosuna dilekçeyle başvururlar. Öğrencinin durumu incelendikten sonra, öğrenciye ve dersin öğretim elemanına/elemanlarına üç ders sınavı açılacağı birim tarafından bildirilir.” hükmü uyarınca dilekçeyle başvuruda bulunanların durumu incelendikten sonra, öğrenciye ve dersin öğretim elemanına/elemanlarına üç ders sınavı açılacağı bildirilecektir.

Mezuniyet şartını yerine getirebilmek için, en çok üç derse kadar dersten kalmış ve üç ders sınav hakkını kullanmak isteyen Fakültemiz öğrencilerinin 04-05 Temmuz 2022 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na dilekçe, faks veya e-posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Dilekçeler değerlendirildikten sonra sınava girecek öğrenci listesi 8 Temmuz 2022 tarihinde http://oys.ankara.edu.tr adresinde ilan edilecektir. Sınavlar 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü Ankara’da yapılacaktır.

Faks numarası : 0312 600 01 33

NOTLAR

1) Üç ders sınavına girebilmek için son iki yarıyılın güz ve bahar yarıyıllarında ilgili derslere kayıt yapılmış olmalıdır.

2) Fakültemiz programlarına kayıtlı olan öğrenciler üç ders sınavına başvurabilmektedir.

Dilekçe Örneği