07 Ağustos 202012:29 PM

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Programları Hakkında Önemli Duyuru

Sevgili Aday Öğrencimiz,

2020-2021 Eğitim Öğretim yılından itibaren öğretim verecek olan tüm ön lisans ve lisans programlarımızda öğrenim, uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilecektir.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Fakültemiz bünyesinde açıköğretim ve ikinci üniversite programları yer almayacaktır.

Öğretim dili İngilizce ve Rusça olan programlarımızda Hazırlık Eğitimi uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilecektir.

Programlara ilişkin öğrenim ücretleri ile ders materyal ücretleri yakında açıklanacaktır.

Programlara ilişkin ders içeriklerine bbs.ankara.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü Programlarının ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, bütünleme sınavı ve mezun durumdaki öğrenciler için üç ders sınavı tarihleri ve merkezleri dönemsel olarak belirlenip duyurulacaktır.

Fakültemiz lisans ve ön lisans programlarına ilişkin diğer hususlar hakkındaki duyurularımızı web sitemizden takip edebilirsiniz.

22 Haziran 20209:09 PM

Yüksek lisans programlarına başvuru hakkında

Yüksek lisans programlarına başvuru koşulları ve tarihleri, programların bağlı oldukları Enstitüler tarafından yayınlanmaktadır.

Konuyla ilgili olarak Enstitülerin web sayfalarında yer alan duyuruların takip edilmesi gerekmektedir.

23 Mart 20202:13 PM

Önemli! Online Öğrenme/Öğretme Sistemleri Hakkında

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan uzaktan öğretime geçiş kararı bağlamında, geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuş olan Öğrenme Yönetim Sistemi’ne erişim ülke çapındaki sunucularda yaşanan yoğunluklar nedeniyle zaman zaman aksayabilmektedir.

Dersin günü ve saatinde sisteme giriş ile ilgili sorun yaşanması durumundaÖğretim elemanlarımız, dersinin olduğu günün herhangi bir saatinde, kendi dersinin sanal sınıfına girerek, “Kurs Odası”na katılarak ve “Kayda Başla” linkine tıklayarak ders videolarını oluşturabilir ve kaydedebilirler.

Öğrencilerimiz, haftanın herhangi bir günü ve saatinde derslerinin sanal sınıfında bulunan “Kayıtlar” linkine tıklayarak ders videolarını izleyebilirler.

19 Mart 20206:25 PM

İLİTAM Ara Sınavları Hakkında

11-12 Nisan 2020 tarihlerinde yapılması planlanan İLİTAM Programı ara sınavları Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında online sınav olarak yapılacaktır.

İLİTAM Programı online sınavına ilişkin detaylar ilerleyen günlerde paylaşılacaktır.

Bilgilerinize.

18 Mart 202010:29 PM

Online Öğretim Hakkında

Küresel Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla Üniversitelerde 16 Mart-6 Nisan 2020 tarihleri arasında eğitim-öğretime üç hafta süreyle ara verilmişti. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın bu süreçte gerekli altyapıya sahip üniversitelerin 23 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitim-öğretim faaliyetlerini online olarak sürdürebileceklerini bildirmesinin ardından Üniversitemiz de 23 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm örgün programlarda online öğretime geçme kararı almıştır.

Bu bağlamda tüm örgün ön lisans, lisans ve lisansüstü dersler, Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Öğrenme Yönetim Sistemi (https://orgun.ankara.edu.tr) üzerinden sanal/canlı sınıflar aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

Öğretim elemanları ve öğrenciler Kampüs Bilgi Yönetim Sistemi (OBS) için hâlihazırda kullandıkları kullanıcı adı ve şifreleriyle ilgili sisteme giriş yapabileceklerdir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar ve uygulamaya ilişkin ayrıntılar aşağıda belirtilmiştir:

• Haftalık ders programı yeniden oluşturularak, dersler tüm haftaya bir saat yapılacak şekilde dağıtılacaktır. Dersin gününün ve saatinin belirlenmesinde, 7 gün 24 saat içerisinde her hangi bir gün ve saat aralığı seçilebilir.
  • Örgün öğretimde birden fazla şube hâlinde yapılan dersler online öğretimde tek bir şubede toplanacaktır.
  • Derslere devam zorunluluğu aranmayacaktır.
  • Sanal/canlı sınıflarda gerçekleştirilecek derslerin süresi 30-40 dakika aralığında olacaktır.
  • Sanal/canlı sınıflarda gerçekleştirilen dersler, öğretim elemanları tarafından sistem üzerinde kaydedilecek ve öğrenciler derse canlı katılmasalar bile sonrasında dersin videosunu izleyebileceklerdir.

Öğrenme yönetim sistemine ve sanal/canlı sınıf uygulamalarına ilişkin eğitim ve bilgilendirme dokümanları aşağıda sunulmuştur:

Powerpoint

Sunu Üzerine Ses Ekleyerek Görüntü Kaydetme

Sanal Sınıf (Collaborate)

Canlı Ders Kullanım Kılavuzu

16 Mart 202012:03 PM

Uzaktan Eğitime Kayıtlı Öğrencilerimizin Dikkatine!

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgınına yönelik olarak YÖK tarafından alınan örgün eğitime 3 hafta ara verilmesi kararı uzaktan eğitim programlarını kapsamamaktadır. Bu bağlamda derslerinize aynı gün ve saatte katılabilirsiniz.

Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi

14 Mart 20208:33 AM

Prof. Dr. Alpay Azap - Koronavirus (COVID-19) Bilgilendirme Videoları

Prof. Dr. Alpay Azap'ın Koronavirus salgınına ilişkin bilgilendirme videolarının hepsine erişmek için tıklayınız.

Videoların Kapsamı:

- Koronavirüs Nedir, Nasıl Bulaşır?
- Salgınının Nasıl Devam Etmesi Bekleniyor?
- Nasıl Korunulur?
- Sıkça Sorulan Sorular

24 Şubat 202012:37 PM

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Hakkında

Ankara Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (AÜHADYEK), Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) ve Uzaktan Eğitim Merkezi (ANKUZEM) Müdürlükleri işbirliği ile;

Deney  Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge (2019/3) kapsamında;

A Kategorisinde 1.Grup: Kemirgenler (fare, sıçan, kobay) ve tavşan grubuna yönelik Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı düzenlenmektedir.

Başvuru Hakkında    Online Öğrenme Sistemi Hakkında